matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o poprawną odp tego zdania:)
Irek:
Jeśli średnia podstawy stożka jest równa 12,a wysokość stożka 8,to kąt α między wysokością stożka,a jego tworzącą jest taki,że; A.tgα={12}{8} B.tgα={8}{12} C.tgα={6}{8} D.tgα={8}{6}
11 mar 13:21