Olicz nascisk
Beata: Oblicz nacisk jaki wywiera na podłogę windy ciało o ciężarze Q = 200N jeżeli winda porusza się
: a) Ruchem jednostajnie przyspieszonym w górę z przyspieszeniem a = (3/4)g . b) Ruchem
jednostajnie opóźnionym w górę z opóźnieniem a = (3/4)g. c) Ruchem jednostajnym w górę d)
Ruchem jednostajnym w dół e) Ruchem jednostajnie przyspieszonym w dół z przyspieszeniem a =
(3/4)g . f) Ruchem jednostajnie opóźnionym w dół z opóźnieniem a = (3/4)g. Zadanie rozwiązać z
punktu widzenia obserwatora znajdującego się w windzie ( układ nieinercjalny)
11 mar 10:34
Beata: pomocy
11 mar 22:39