matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
rox:
2
Wykres funkcji y=
przesunięto o wektor w=[3,2].
x
ax+b
a) przedstaw wzór tej funkcji w postaci f(x)=
x+c
b) wyznacz współczynniki a, b, c
10 mar 22:04
Basia:
2
2+2(x−3)
2+2x−6
2x−4
y=
+2 =
=
=
x−3
x−3
x−3
x−3
a=2 b=−4 c=−3
10 mar 22:09
rox:
dziękuję
10 mar 22:15