prosze o pomoc
gonia: gonia: Oblicz długość odcinka AB jeżeli; a) A=(0,0) B=(−2,4) b) A=(1,1) B=(5,5) c) A=(−4,3)
B=(3,−4)
d)A= (14, −3) B=(−3,14)
10 mar 21:19
Basia:
|AB| = √(xb−xa)2+(yb−ya)2
podstawiaj i licz
10 mar 21:21
gonia: podstawiam liczby i nic mi nie wychodzi
11 mar 08:03
Nikka: A = (xA, ya) = (0,0) B = (xB, yB) = (−2, 4)
|AB| = √(−2−0)2+(4−0)2
|AB| = ...
11 mar 09:54
gonia: może chociaż jedno byś wyliczyła bo nie kumam podstawiłam liczby i mi nie wyszło a powinno
wyjść 2 pierwiastki z 5
11 mar 12:31