działania na potegach
paaanna: Czy byłby ktoś tak dobry i sprawdził mi zadanie z działaniami na potęgach?
| 143 * 210 | |
| = 1
|
| 18 − 2−2 | |
i 4
17 : (4
10 * 4
5) = 4
2
10 mar 20:28
Basia:
drugie dobrze; pierwsze źle; spróbuj poprawić albo napisz jak liczyłaś
10 mar 20:32
justka:
pierwsze jest błędnie rozwiązane
drugie jest ok
10 mar 20:34
paaanna: w liczniku wyszło mi 24, a w mianowniku 21.
Czyli 24−1 = 23
czy teraz dobrze ?
10 mar 20:44
paaanna:
10 mar 21:09
Basia:
licznik dobrze
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
M= |
| −2−2 = |
| − |
| = |
| − |
| = |
| | 8 | | 8 | | 22 | | 8 | | 4 | |
| 1 | | 2 | | 1 | | 1 | |
| − |
| = − |
| = − |
| = −2−3 |
| 8 | | 8 | | 8 | | 23 | |
10 mar 21:13
Tomek.Noah: | | 1 | |
jezeli tam jest 4 DO |
| to wtedy napewno bedzie 24? |
| | 3 | |
10 mar 21:26
paaanna: tak do
13 .
czyli jak ma być w liczniku ? bo juz sie pogubiłam
10 mar 21:30
Tomek.Noah:
413=(22)13 =223
10 mar 21:32
Basia: jak ja zobaczyłam do −3 ?
10 mar 21:36
paaanna: czyli po dodaniu w liczniku będzie
210 23
10 mar 21:37