rozwiąż nierówność
Redox: Rozwiąż nierówności i układy nierówności:
a) x2−7x+12>0
10 mar 20:27
Tomek.Noah: ja widze tylko podpkt a)
√Δx=1 dalej znasz wzory?
10 mar 20:49
Redox: x1=6 x2=8 to wszystko? bo nie byłem pewien
10 mar 20:52
Tomek.Noah: a)
x2−7x+12>0
Δx=49−48=1
√Δx=1
x=4 ⋁ x=3
(x−3)(x−4)>0
x∊(−∞,3)∪(4,+∞)
10 mar 21:03
Redox: ok teraz widzę gdzie błąd miałem
b) 2x2+5x−11<(3−x)2−(x+1)(1−x)
10 mar 21:12
10 mar 21:15
Karolina:

trzeba pamiętać o narysowaniu paraboli
10 mar 21:20
10 mar 21:26
Redox: hmm paraboli nie miałem na lekcjach tylko przedziały na osi rysowaliśmy
a tu przykład c)
x−
2(3+x)4≤x+1
{
10 mar 21:28
ORZEŁ: pozbądz sie mianownika potem wszystko na jedna stronę i z wzorów vieta albo z delty
10 mar 21:32
Redox: | | 19 | |
możesz pokazać dlaczego w b) x< |
| bo nie widzę gdzie błąd zrobiłem |
| | 11 | |
10 mar 21:35