pilne
damiano: x³+3x²+x+3=0
10 mar 20:20
damiano: rozwiaz rownosc
x³+3x²+x+3=0
10 mar 20:28
Eta:
x2(x+3)+(x+3)=0
(x+3)(x2+1)=0
x= −3 bo x2+1=0 −− sprzeczne w zb. l.R
10 mar 20:32
damiano: dzieki bardzo
10 mar 20:35
damiano: x³−x+5>o eta dasz rade mi w tym pomoc
10 mar 20:37
Eta:
To dla mnie banał

policz deltę , x
1 i x
2 ...... czekam
dalej pomogę
10 mar 20:39
damiano: nie wiem czy mi dobrze delta wyszla 20

?
10 mar 20:52
Eta: Echhhhh
nawet delty nie umiesz policzyć?
Δ= 1 −4*5= 1−20= −19
czyli nie ma miejsc zerowych
parabola ramionami do góry ( cała leży nad osią OX
więc ma wartości zawsze dodatnie dla kazdego x €R
odp: x€R
10 mar 20:56