10 mar 20:18
kaś: x=−4+(n−1)*3=−7+3n
−11n+3n
2−980=0
delta=121+4*3*980=109
2
| | 11−109 | |
n1= |
| =liczba ujemna
|
| | 6 | |
x=−4+19*3=..
10 mar 21:48
Ulusia :)): Kaś a z kad to 19 w równaniu x=4+19*3

?
11 mar 07:38
Ulusia :)): Proszę pomocy

11 mar 07:44
Nikka: x = −4 + (20−1)*3 = −4 + 19*3 = ...
11 mar 09:51
Ulusia :)): czyli to zadanie jest dobrze?
wynik to x=−53
11 mar 10:10
Ulusia :)): No jak czy ktos mi odpowie

11 mar 17:25
from_pl: jet dobrze. Łatwo sprawdzisz klikajac 20 razy kalkulator. Wskazówka. Wpisuj uważnie
11 mar 17:31
Ulusia :)): ha ha ale mi chodzi o całe zadanie czy jest okej? a nie tylko o wynik
11 mar 17:39