W czasie wakacji Marcin przejechał odległość z pkt A do
Sandra: W czasie wakacji Marcin przejechał odległość z pkt A do B liczącą 120km. Gdyby jechał z stałą
prędkością o 5km/h większą to przejedzie odległość w czasie o 2 godziny krótszym. Wyznacz
średnią rzeczywistą prędkośc oraz rzeczywisty czas przejazdu.
10 mar 20:15
Eta:
v*t= s= 120km
( v+5)(t−2)= 120
vt−2v+5t−10= 120
120 −2v +5t−10=120
2v= 5t−10
t
2−2t− 48=0
dokończ podaj t>0 i v
10 mar 20:23
Sandra: a czemu tam mnozymy pozniej razy t
10 mar 20:26
damiano: ty klolto
10 mar 20:27
Sandra: kim jesteś
10 mar 20:28
damiano: zgadnij
10 mar 20:29