matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Aga:
3
5
x+
7
10
=
7
20
x−
1
2
10 mar 19:38
Che:
3
7
7
1
x+
=
x −
/ *20
5
10
20
2
4*3x + 2 * 7 = 7x − 10 12x + 14 = 7x −10 5x = −24
24
x = −
5
sprawdź czy się nie pomyliłem
10 mar 19:42