matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Aga:
86+12x=94−15x
10 mar 19:33
Tomek.Noah:
27x=8
8
x=
27
10 mar 19:34
anulka:
12x+15x=94−86 27x=8
8
x=
27
10 mar 19:36
Jajaja:
86+12x=94−15x 12x+15x=94−86 27x=8 / 27
8
x=
27
10 mar 19:36