matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Aga:
0,8+0,6x=0,25x+1,2
10 mar 19:31
rzehe:
0,8 + 0,6x=0,25x + 1,2 0,6x=0,25x + 0,4 0,35x=0,4
35
4
100
x=
/ *
100
10
35
40
x=
35
5
x=1
35
1
x=1
7
10 mar 19:58