pomóżcie!!!!
luuu: 1.oblicz miejsca zerowe funkcji:
f(x) = 2x + 1 dla x mniejsze lub rowne 0
x + 2 dla x większe od 0
i tutaj jest taka klamerka tylko nie wiem jak to zrobić
2. naszkicuj wykres funkcji
f(x) = 2x+1 dla x mniejsze lub rowne 0
x + 2 dla x wieksze od 0
10 mar 18:48
Tomek.Noah:

l: f(x)=2x+1 x≤0
M
z:
0=2x+1
k: f(x)=x+2 x>0
M
z:
nie istnieje
10 mar 19:08
wiwa: proszę o pomoc naszkcuj wykres f(x)= w duzej klamrze..
f(x)=−3 x<−2
f(x)=x−1 −2≤x<2
f(x)=1 x≥2
i drugie f (x)=duza klamra 0 dla x<−3
2x+6 dla −3≤x≤1
−2x+10 dla x>1
DZIEKUJE
24 mar 17:25
piotr: bardzo prosze pomóżcie mi dziedzina funkcji
f(x)=ułamek 4x−1/√−2−x
f(x)=√x+2/x2−4
f(x)=x2−4/√x+2
f(x)=√1+x2
f(x)=−3x−9/(3x+2)(−x−1)
f(x)=−x−3/(x2−9)(−x+2)
f(x)=−x+1/x2−4
f(x)=−3x+2/x2+5
f(x)=4x−1/√−2−x
bardzo Wam dziekuje za pomoc
24 mar 17:51