matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dla ciągu arytmetycznego:
Ania:
wyznacz dla ciągu arytmetycznego: a) liczbę n wyrazów gdy S
n
=204, r=6, a
n
=49 b)sumę a
5
+ a
6
+ ......+ a
20
gdy a
n
=5n−3 proszę o całe rozwiązanie poniewaz jestem zielona w tych zadaniach
10 mar 18:30
....:
?
10 mar 20:19