matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja f(x)= x^3-3x. Wzór funkcji której wykres powstaje przez symetr
Magda:
Dana jest funkcja f(x)= x
2
−3x. Wzór funkcji której wykres powstaje przez symetrię osiową względem osi OX to
10 mar 18:10
Eta:
g(x)= −f(x) = −(x
2
−3x) = −x
2
+3x odp: g(x)= −x
2
+3x
10 mar 18:17