matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja f określona wzorem f(x)= -x^2- 4x. Punkt P= (-2,b) należy do w
Magda:
Dana jest funkcja f okreslona wzorem f(x)= −x
2
− 4x. Punkt P= (−2,b) należy do wykresu funkcji f. Ile wynosi b
10 mar 18:07
Julek:
b = f(−2) b = 4
10 mar 18:08