matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg a_n jest ciągiem arytmetycznym oblicz wyraz:
Ania:
Ciąg a
n
jest ciągiem arytmetycznym oblicz wyraz: dziewiąty jeśli a
1
=6 i a
5
=11?
10 mar 17:28
Sabin:
a
9
= a
1
+ 8r a
9
= a
5
+ 4r Rozwiąż ten układ.
10 mar 17:33