matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Maciej:
x+b
Funkcja f jest określona wzorem f(x)=
. Wyznacz te wartości współczynnika b dla
x−5
których funkcja f ma miejsce zerowe większe od 2.
10 mar 16:00
Godzio:
zał. x≠5 0 = x + b x = − b > 2 −b > 2 b < 2
10 mar 16:35