matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
h
Luigi:
Oblicz wysokości walca o P
1
= 108 pi i r=2
9 mar 23:51
M:
26 kwi 12:39
Podstawy Geometrii:
Przyjmuje ze P
1
=P
c
2πr
2
+2πrH=108π 8π+4πH=108π 4π(2+H)=108π
108π
2+H=
4π
2+H=27 H=25 jm
26 kwi 14:39