ona: naszkicuj wykres funkcji y=4x
9 mar 23:00
Iza: Tabelka: podstawiasz kolejno za x np. −1,2, −1, 0, 1/2,1, i obliczasz y następnie łączysz.
9 mar 23:09
ona: napewno to dobrze bedzie izu?
9 mar 23:14
Iza: te punkty najlepiej podstawić, bo wychodzą całkowite liczby. Np.
y=4
−1/2=
√1/4=1/2. Potem musisz pociągnąć linię "domyślnie"
9 mar 23:22
misioo:

x ∥ −1 ∥ 0 ∥ 1∥ 2 ∥
y ∥1/4∥ 1 ∥ 4 ∥16∥ wstawiamy za x i liczymy, potem zaznaczmy punkty na układzie
współrzędnych i szkicujemy wykres łączac je
9 mar 23:29
Eta:

(0,1) (1,4) (−1,
14) (
12,2) (−2,
116)
9 mar 23:31
ona: dzieki

*************88888
9 mar 23:33
miki: y=4
26 paź 15:14