matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Boryna:
4X−3(3X−5)=2X
9 mar 22:25
Iza:
4x − (3*3x −15)=2x 4x−9x+15=2x 7x=15 x=15/7
9 mar 22:30
nowa113:
4x−9x+15=2x −5x+15=2x −7x=−15 x=2
1
15
9 mar 22:31