matematykaszkolna.pl
Waga do listów 6latek: rysunek Na rysunku podana jest waga do listów . Dlaczego talerz na ktorym kładziemy listy jest zawsze poziomy ?
9 sie 21:39
6latek: rysunek Na rysunku podany jest schemat wagi talerzowej Wyjaśnić dlaczego talerze są zawsze poziome
9 sie 21:48
GPT: Zapytaj AI −− to Ci wyjaśni
9 sie 23:49
6latek: Wiem że tak można ,ale nie chce tego robić Poza tym (proszę się nie obrażać ) ,jeśli o wszystko można zapytać Al to jaki jest sens kształcenia nauczycieli i chodzenia do szkołyemotka ?
10 sie 00:00
an: waga ma m/i przeguby czy uważasz, ze ktoś za Ciebie ma "pogadać" z AI i Tobie to przekazać
10 sie 12:16
.: rysunek co do tej wagi na listy to nie pomogę −−− za młody jestem aby kojarzyć jak ta waga pracowała (jak się poruszała). Ale co do wagi talerzowej ... to masz przeguby w niebieskich punktach które umożliwiają ruch w pionie czarnych elementów podczas gdy czerwone elementy obracały się. W efekcie talerz (jako część czarnego elementu) pozostaw w poziomie (nie przechylał się)
13 sie 09:36
.: A co do pytania chatu GPT −−− większość nie potrafi z niego korzystać, w efekcie nie uzyskuje lepszej odpowiedzi, niż takiej którą by sami mogli wydedukować po 5−minutowym poszukiwaniu w 'wujku google'. Aby korzystanie z AI miało sens to albo musi to być wewnętrzne (wewnątrz korporacyjne) AI albo przynajmniej spersonalizowane AI, które wcześniej wytrenowaliśmy pod kątem jakich odpowiedzi ma szukać i na co zwracać uwagę. Dodatkowo −−− umiejętność zadania bardzo dokładnych pytań jest istotna. W większości przypadków −−− ludzie tego nie robią, przez co dostają odpowiedzi które są ... hmmm ... co najmniej 'intrygujące'
13 sie 09:41
6latek: Zadania były w rozdziale −Wielokąty i ich własności i uznałem je za ciekawe W chwili obecnej są wagi elektroniczne i takich problemów nie ma . Poniewaźan to starszy już użytkownik dlatego nie chciałem z nim polemizować na temat sztucznej inteligencji Dzięki i pozdrawiam emotka.
13 sie 18:39