Zbiory na płaszczyznie
Tao Cat Agent :

A={(x,y) : y=|x|) czarny
B={(x,y) ; x=|y|} czerwony
Zaznacz na płaszczyznie zbiory A i B to zrobiłem
Zaznacz
a) AUB to zrobiłem
b) A∪B to zrobiłem
c) (AUB) − (A∪B) to także zaznaczyłem (niebieska
Podaj prosty warunek określający zbiór punktów z c)
czy to bedziee y=−x?
24 lip 20:56
ite:
Z ciekawości spytam:
podpunkty a) i b) opisują ten sam zbiór, czy taki miał być zapis?
25 lip 22:04
Tao Cat Agent :
Witam

W b) ma być A∩B mój błąd
25 lip 22:16
ite:
W c) trzeba znaleźć różnicę sumy i iloczynu tych zbiorów?
(AUB) \ (A∩B) ?
Jeśli tak, to odpowiedzią są punkty należące do prostej, którą podałeś, oprócz jednego.
25 lip 22:24