Ciągi arytmetyczne z sinusem
Tao Cat Agent :

Na podstawie wykresu funkcji sinus wyznacz dwa ciagi arytmetyczne liczb nieujemnych których
wyrazy spełniaja równanie
| | π | | 2 | |
x= |
| +2kπ lub x= |
| π +2kπ |
| | 3 | | 3 | |
Ale to ciągi więc musi być cos z (n)
19 lip 10:07
12latek:
x = π/6 + 2kπ lub x = 5π/6 + 2kπ, gdzie k = 0, 1, 2, ...
Dwa ciągi arytmetyczne liczb nieujemnych:
aₙ = π/6 + 2(n − 1)π
bₙ = 5π/6 + 2(n − 1)π, gdzie n = 1, 2, 3, ...
19 lip 10:33
Tao Cat Agent :
Myślałem o π/6 a napisałem π/3
19 lip 10:37