Wykładnicza
Tao Cat Agent :
Dowiedz że jeżeli x2 jest średnią arytmetyczną x1i x3 to ax2 jest średnią geometryczną
ax1 i ax3.
Skorzystaj z tego i wyznacz kilka punktów wykresu funkcji y=3x stosując konstrukcję średniej
geometrycznej dwóch odcinków
11 lip 18:07
.:
a
x2 = (a
x1*a
x3)
1/2 <−−−− a to nic innego jak średnia geometryczna dwóch liczb
11 lip 18:14
Tao Cat Agent :
Dobrze

A jak zrobić ten wykres? , Czy się w to nie bawić?. Zrobić w programie do rysowania wykresów
11 lip 18:19
dobra rada:
Idź lepiej zjeść Snickersa
11 lip 18:29
Tao Cat Agent :
Dobre rady zawsze sa w cenie
11 lip 18:33
Tao Cat Agent :
Dobra
W trójkącie prostokątnym wysokość wykreślona z wierzchołka kąta prostego względem
przeciwprostokątnej jest średnią geometryczną obu odcinków na jakie podzieliła ona
przeciwprostokątną
jak to możemy wykorzystać do tego wykresu?
11 lip 20:23
. :
Np.
x1 = 0, x3 = 1
x1 = 1, x3 = 2
Itd.
Czyli dajesz te wartości x1 i x3 dla których znasz wartości funkcji.
11 lip 20:25
Mila:

|AB|=x
1+x
2
h=
√x1*x2
1) Kreślisz |AB|=x
1+x
2, pkt.D
2) Symetralna AB⇒punkt O
| | x1+x2 | |
3)okrąg o środku O i r= |
| |
| | 2 | |
4)CD⊥AB⇒|CD|
2=x
1*x
2
11 lip 23:53
Tao Cat Agent :
Dzień dobry
Milu 
pozdrawiam
12 lip 07:51
Mila:
Dobry wieczór

Pozdrawiam.
12 lip 23:18