Funkcja Liniowa - prosze o pomoc :(
Kruszyncia: Bardzo prosiłabym o pomoc w Zadaniach, samej bardzo mi ciężko.
1 Zadanie
Narysuj Wykres funkcji y= −4x+2
a) Oblicz Miejsce Zerowe
B) Określ Monotoniczność
d) Zapisz równianie prostej w postaci Odcinkowej
2 Zadanie
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty:
A=(2, −3) B=(4,2)
Napisz równanie prostej równoległej do prostej AB i przechodzącej przez punkt P=(−2,1)
Napisz równanie prostej prostopadłej do prostej AB i przechodzącej przez punkt P=(−2,1)
Zadanie 3Rozwiąż układ równań
3x−y=−3
−x+3y=11
Zadanie 4
Rozwiąż układ nierównosci
3y−2x−6 ≤ 0
y−2 ≤ −x
zadanie 5
44 Tony Towaru zostało przewiezione 9 samochodami o ładowności 4 tony i 6 ton. Ile było
samochodów mniejszych, a ile większych? Jeżeli każdy został wykorzystany maksymalnie?
9 mar 21:05