Rpmb i przekątne
Link Tu:

Obwód rombu wynosi 116 cm ,różnica długości jego przekątnych wynosi 2,
Oblicz długości przekątnych rombu
4a=116
e=f−2
Z twierdzenia Pitagorasa w trójkacie prostokatnym AOB
2f
2−4f+4=3364
2f
2−4f−3360=0
f
2−2f−1680=0
Δ=4+6720=6724
√6724=82
f
1=U2−82}{2}<0
e=f−2
e=42−2=40cm
26 cze 17:50
misio:
bez delty
f*(f−2)=1680 = 42*40
f= 42 i e=40
26 cze 20:04
Link Tu:
Dobrze . Postaram sie to ogarnąc w miare moich możliwosci.
A to zadanie z predkosciami . Możesz spojrzeć?
26 cze 20:18