matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
podstawowa algebra
Miko:
ab−a=0 podaj wartości a i b, czy w takim razie a=0 i b=1 ?
29 kwi 13:03
...):
a=0 lub b=1
29 kwi 14:38
Jolanta:
ab−a=0 a(b−1)= 0 a= 0 v b−1=0 a=0. v b=1
30 kwi 11:34