proszę o rozwiązanie
anna: Przeprowadź dyskusję liczby rozwiązań równania z niewiadomą x
w zależności od wartości parametru p jeśli
3IxI − I2x +6I = 2p −4
f(x) = − I2x + 6 I + 3IxI
1) jeśli x ∊ ( − ∞ , − 3 )
f(x) = 2x +6 − 3x = − x + 6
2) jeśli x ∊ < −3, 0 )
f(x) = −2x −6 − 3x = − 5x −6
3) jeśli x ∊ < 0 , + ∞ )
f(x) = −2x − 6 + 3x = x − 6
dalej nie wiem
19 kwi 18:24
Saizou :

Narysuj tę funkcję w układzie współrzędnych.
Przecinamy wykres prostymi y = 2p−4 (proste równoległe do osi OX), wówczas
0 punktów wspólnych, gdy 2p−4 < −6
1 punktów wspólnych, gdy 2p−4 = −6
2 punkty wspólne, gdy 2p−4 > −6
19 kwi 18:44
anna: dziękuję
19 kwi 19:55