matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Cosinus
Halinka:
oblicz cosinus kata jaki tworzy prosta y=
−2
3
x−2 z dodatnia częścią OX
31 mar 15:24
.:
nie pomyliłaś niczego w przepisując ?
31 mar 15:47
malinka:
2
a= −
3
2
y
tgα= −
=
y=2 x= −3
3
x
r=
√
(x
2
+y
2
=...
√
13
x
cosα=
r
3
√
13
cosα= −
13
31 mar 15:57