matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Logarytmy
Halinka:
5
3
log 5 z (
) +log 5
3
√
25
30 mar 10:13
. :
Wzory: log
a
b + log
a
c = log
a
(bc) log
a
1 = 0 Wiec ... = log
5
(5/3 * 3/5) = log
5
1 = 0
30 mar 11:13
0:
0
30 mar 14:52