podział odcinka
duo: Dany jest odcinek AB o końcach A(1,4) B(−8,1). Wyznacz współrzędne punktu C, który dzieli
odcinek w stosunku 1:2
21 sty 21:57
Mila:

AB
→=[−9,−3]
A=(1,4)→
[−3,−1]⇒C=(1−3,4−1)=(−2,3)
|AC|

CB|=1:2
21 sty 22:09
Mila:
|AC|: |CB|=1:2
21 sty 22:10
duo: Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam.
22 sty 19:30
Leszek: A gdzie jest drugi punkt D=(−5;2) ?
zrób tak samo jak pokazała Mila .
22 sty 20:53
Mila:
Myślałam, że o to będzie pytał
duo. Pozdrawiam
Leszka
23 sty 00:54
Leszek: Dzięki Milu , pozdrawiam .
23 sty 11:14