próbna nowa era
nicklubimie: hej, pisał ktoś dziś rozszerzenie z nowej ery?
14 sty 16:37
14 sty 18:02
nicklubimie: nie, z nowej ery
14 sty 18:15
próbna:
Masz link? to udostępnij
14 sty 18:16
nicklubimie: wlasnie nie mam, a chcialbym sobie ją przejrzeć
14 sty 18:19
Eta:
https://www.youtube.com/watch?v=C_sCYLcMt2w
Przeraża mnie to co widzę tu w rozwiązaniu zad.9

Pk=12π⇒ r
2=12
Środek okręgu wpisanego znajduje się w punkcie przecięcia dwusiecznych kątów
zatem w ΔASB : |∡SAB|=45
o i |∡ASB|=120
o −−− z treści zad
to |∡ABS|= 15
o ==a |∡ABC|=2*15
o=30
o
w trójkącie "ekierkowym" EBC o kątach ostrych 30
, 60
o
ramię |BC|=4r
Z warunku wpisania okręgu w trapez
a+b= 2r+4r= 6r
Pole trapezu :
P=6*12=72
=========
i po ptokach
17 sty 20:22
Eta:
Najdłuższa droga jaką "babka" wybrała

17 sty 20:26
Mila:
II wariant, jeżeli ktoś nie lubi literek (?)
Rysunek i oznaczenia wg
Ety.
a+b=|CD|+|BC|
|AD|=h, |BC|=c
h=4
√3
W BEC: kąty:30
o, 60
o,90
o ( BS− dwusieczna kąta B )
c=2* 4
√3
| | 4√3+8√3 | |
PABCD= |
| *4√3=6√3*4√3 |
| | 2 | |
P
ABCD=72
========
17 sty 21:10
chichi:
Zadanie dla maturzystów

W trójkącie ABC, w którym AB ≠ BC dwusieczną kąta ∡ABC przecina symetralną boku AC w punkcie S.
Pokazać, że czworokąt ABCS jest cykliczny.
18 sty 14:11
chichi:
Duuuuużo zdrowia dla Was kochane @
Eta i @
Mila w nowym roku
18 sty 14:18
Mila:
Dziękuję pięknie , wzajemnie wszystkiego dobrego życzę.
Miło, że pamiętasz.
18 sty 14:40
Eta:
Dzięki za pamięć i życzenia

Wzajemnie życzę wszystkiego naj,naj....

Pozdrowienia dla
Mili
18 sty 20:35
Mila:
Cześć,
Eto, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
20 sty 15:54
Eta:
Hej

Tobie też dużo zdrowia w Nowym Roku
20 sty 21:15
Mila:
20 sty 21:40