10 gru 17:02
Mat: https://zapodaj.net/plik-YWlbMUjUxy już sobie poradziłam z tamtym ale tego nie wiem jak zrobić
Proszę o rozwiązanie bo mi wychodzi 4
10 nad pierwiastek z 36 sześcienny a potem już chyba nie
da się
Tego uprościć
10 gru 17:48
10 gru 18:06
Jolanta: Odp to 3
10 gru 21:55
Jolanta: Źle policzyles x Tam jest nawias
10 gru 21:56
Jolanta: Źle policzyles x Tam jest nawias
10 gru 21:56
Mat: Dzięki jutro to policzę 😃
10 gru 22:20
kot:
| | 1 | |
log57*log75=log57* |
| =1 |
| | log57 | |
| | √6 | |
y= |
| = √6 y2=6 y4=36=62 |
| | 1+12−12 | |
x = 6
23
W=
3√5*6− 3=
3√27=3
10 gru 22:25
Mat: bo próbowałam tak 2/3log[2,64]=2/36=4 dlaczego to jest źle?
11 gru 12:46
kot:
Masz podane :
x= (log264)23 tu x= (6)23 ≠4
a Ty liczysz:
x=log26423 tu x=4
11 gru 19:02
Jolanta: 23(log264)=23*6=3
12 gru 20:34
Jolanta: Prosze na to nie patrzec ,moja bratanica próbowała liczyc
12 gru 20:38
Jolanta: Przepraszam już sobie pogadalysmy
x=(log264)2/3=62/3
3√5y2−logxy4. y=√6 y2=6. y4=62
(5*6−log62/362)1/3=(30−3)1/3=271/3=3√27=3
12 gru 20:54
Mat: Dzięki
13 gru 13:11