matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
proszę o sprawdzenie
anna:
trójkąty ABC i DEF są podobne a obwód trójkąta ABC jest o 25% większy od obwodu trójkąta DEF wyznacz skalę podobieństwa trójkąta DEF do trójkąta ABC obw Δ ABC = 125%obw ΔDEF
obw ΔDEF
= k
obw Δ ABC
k = 1 : 125 = 0,8 czy to jest dobrze
7 paź 22:23
mania:
tak
7 paź 22:50
anna:
dziękuję
8 paź 09:47