matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
matura
sylwek:
a+b = 3 oraz 2a−b = 8 Ile wynosi 3a − 2b
4 paź 19:48
misiek:
a+b=3 2a−b=8 +−−−−−−−−−−− 3a=11 to 3a+3b=9 ⇒ 3b= −2 ⇒ b= −2/3
37
3a −2b = ........=
3
4 paź 20:24
sylwek:
dobrze!
4 paź 21:04