matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
matura
sylwek:
Pole prostokąta wynosi 12, a obwód 14. Jaką długość ma jego przekątna?
3 paź 13:01
X:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://brainly.pl/zadanie/795209&ved=2ahUKEwjY2Ouf8YeQAxWqQPEDHbtfIHsQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw14DYuYdgw7lj93kGX0jJm5
3 paź 13:06
misiek:
d
2
=a
2
+b
2
= (a+b)
2
−2ab
d=
√
(a+b)
2
−2ab
a+b=7 i ab=12 d=
√
49−24
=
√
25
d=5
3 paź 19:39
sylwek:
dobrze masz
3 paź 19:50