matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
zadania_trudne
sylwek:
Roziąż równanie 3x+1 = 7 + 2x
30 wrz 21:25
misio:
x=6
30 wrz 21:27
sylwek:
ale jak
30 wrz 21:32
M:
1 paź 07:08
Mariusz:
3x+1 = 7 + 2x −2x −2x x+1 = 7 −1 −1 x = 6
1 paź 08:07