matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
maturka
mateuszek:
/maturalne/ To teraz może takie zadanko? Rozwiąż równanie 5−x
2
= 4
25 wrz 20:35
puszek-okruszek:
5−x
2
=4 x
2
=1 x=1 lub x= −1
25 wrz 20:37
mateuszek:
Dobrze! Dzięki
25 wrz 20:39