do matury
mateuszek: /maturalne/ Jeżeli podstawa trójkąta wynosi 6 a jego pole to 30, to ile wynosi wysokość?
25 wrz 17:17
25 wrz 17:20
puszek-okruszek:
@ X po co ten link?
2*30=6*h
h=10
25 wrz 19:05
mateuszek: To która metoda jest poprawna? Takie coś może być na maturze

?
25 wrz 20:00
mateuszek: | | 2P | |
w odp jest h = |
| a nie kojarze takiego wzoru |
| | a | |
25 wrz 20:01
puszek-okruszek:
2P= ah
| | 2P | |
h= |
| kojarzysz?  |
| | a | |
25 wrz 20:35
mateuszek: teraz tak!

dzięki
25 wrz 20:36
P i P :
Masz konkretne dane to wysokość powinna być konkretną liczbą .
25 wrz 21:16