matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ww
Basia:
jeżeli kosinus kąta β stanowi % sinusa tego kąta , to tanges kata β jest równy w odp jest 3 i 1/3
9 mar 20:14
Basia:
tam jest 30%
9 mar 20:16
Basia:
pomocyy
9 mar 20:25
justka:
cosβ= 30%sinβ
3
cosβ =
sinβ
10
sinβ
tgβ =
cosβ
sinβ
tgβ=
3
sinβ
10
10
tgβ=
3
9 mar 20:31
Basia:
9 mar 20:54