matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
potegi
mat:
1
1
Wykaż że dana liczba jest liczbą całkowitą (5−2
√
6
)
(
) * (49+20
√
6
)
(
)
2
4
1
1
oraz
jest w potędze
2
4
15 wrz 11:00
X:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://zadania.info/d388/5613361&ved=2ahUKEwi7y5mQtNqPAxVaEhAIHfFQALcQFnoECEMQAQ&usg=AOvVaw2tFrk9ZHpNG5HM614TFKNn
15 wrz 11:08
mat:
dzięki piekne !
15 wrz 12:06