Trójkaty
Antek: Jak obliczyć pole trójkąta o katach wewnętrznych 105,30,45 i boku 12
11 wrz 08:45
π: zapytaj AI albo po prostu wpisz w Google, odpowie, ze masz zastosować tw. sinusów
11 wrz 09:32
Kim Shin:

a=12
sinA=30
o
sinB=45
o
sinC=105
o
Podstawic i policzyć
11 wrz 13:29
Kim Shim:
Ajj
Ma być
A=30o
B=45o
C=105o
Przepraszam .
11 wrz 13:34
Antek: Bardzo dziekuje
11 wrz 14:55
Jagna:

Z własności trójkątów "ekierkowych" : BDC i ADC ( dane na rys.)
P
2= 3
√2*6
√6= 36
√3
P(ΔABC)= 36(
√3+1)
12 wrz 21:26