matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
potegi
mat:
porownaj liczby x i y
1
x=(2
+1)
−
2
2
6−3
√
3
y=
2
1/2 w x jest do potegi oraz −2 rowniez do potegi
10 wrz 13:17
M:
10 wrz 18:11
Mila:
x=(2
1/2
+1)
−2
taki zapis ma być?
10 wrz 18:26
Min. Edukacji:
y>x
10 wrz 23:54