matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Teoria Liczb
Matematyk Michalik:
m
Uzasadnij że jeśli
gdzie m,n ∊ ℕ oraz n≠0, ma rozwinięcie okresowe, to długość okresu
n
jest mniejsza od n
8 cze 12:04
X:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://brainly.pl/zadanie/3942272&ved=2ahUKEwjEx4e0zeGNAxWCUlUIHZnJNdcQFnoECB8QAQ&usg=AOvVaw0OD39ai4w8cYU45eyUZIbj
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://brainly.pl/zadanie/21816345&ved=2ahUKEwjEx4e0zeGNAxWCUlUIHZnJNdcQFnoECCMQAQ&usg=AOvVaw34ZjEY4ymEYUGvKDgkzzGS
8 cze 12:30