matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
algebra
Leszek:
proponuje takie zadania podobne do wczorajszego podanego prze @uczeń wiedząc , że
3
√
x
2
+ 3y
2
+ 6z
2
= 2 ,oraz
√
x
2
+11y
2
+26z
2
=6 obliczyć (x
2
+ y
2
+ z
2
)
3
ja otrzymałem wynik = 1 proszę sprawdzić
30 maj 16:50