matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wykaż, że...
Nata:
Wykaż, że liczba 2015
2015
+2*2015
2014
+2015
2013
jest podzielna przez 2016 Czy tutaj wyłączamy przed nawias najmniejsza potęgę?
21 maj 09:21
X:
Podobne
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://brainly.pl/zadanie/16367612&ved=2ahUKEwjz142iibSNAxUPSFUIHcObO7AQFnoECBwQAQ&usg=AOvVaw3xG7zNzP0Aov_PEHVy_yJO
21 maj 09:48
Jinxia:
Tak. Wyłącz najmniejszą potęge przed nawias
21 maj 09:54