matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
prawdopodobienstwo
x:
Uprość wyrażenie
(2n)!*(n+2)!*(4n+2)
(2n+2)!*(n−1)!
17 maj 13:48
y:
licznik : (2n)! *(n−1)!*n*(n+1)(n+2)*2(2n+1) mianownik: (2n)!*(2n+1)(2n+2) *(n−1)!= (2n)!(2n+1)*2(n+1)*(n−1)! i teraz działaj sam :
17 maj 14:09
x:
n(n+2)
czy wynik to będzie
2
17 maj 19:28
wredulus_inno_komputerowy:
absolutnie nie
(2n)!*(2n+1)*(n+2)!*2
(n+2)(n+1)n*2
... =
=
=(n+2)*n
(2n+2)!*(n−1)!
2n+2
17 maj 20:51