Zbiór zdarzen elementarnych
Podstawy Geometrii:
Jednokrotny rzut moneta
Wypadł orzeł ,wypadła reszka
Ω={ωo, ωr}
Jednokrotny rzut kostką sześcienna
Wypadła ściana z k oczkami gdzie k=1,2,3,4,5,6
Ω={ω1,ω2,ω3,ω4,ω5,ω6}
Natomiast jak opisać Ω przy losowaniu 6 liczb z 49 (totolotek )
15 maj 00:08
ABC:
ja bym nie opisywał , prawie 14 milionów zdarzeń elementarnych, życia szkoda
15 maj 07:17
Podstawy Geometrii:
Dobrze
15 maj 17:30
Podstawy Geometrii:
ABC takie pytanko do Ciebie
Mam Rachunek prawdopodobieństwa −Wiesław Szlenk
Będzie dobra dla mnie ?
15 maj 17:35
ABC:
myślę że niezła książka dla samouka
15 maj 18:41
Mila:
Bardzo dobra
15 maj 19:14
Miś Uszaty:
Dziękuje Wam i pozdrawiam
15 maj 19:26