proszę o rozwiąznie
Ania: naszkicuj wykres funkcji danej wzorem
f(x) = −x−1sgn(−x−1) jeśli x ∊ ( − ∞ , 2 )
12 maj 13:59
ite:
| | ⎧ | 1 dla x∊(−∞,−1) | |
| sgn(−x−1)= | ⎨ | 0 dla x=−1 |
|
| | ⎩ | −1 dla x∊(−1, 2) | |
12 maj 14:28
ite: dalej trzeba ustalić wartości f(x)
12 maj 14:29
Ania:
właściwie treść zadania całego to
naszkicuj wykres funkcji danej wzorem
wyznacz ( o ile istnieją ) miejsca zerowe funkcji danej wzorem
| | ⎧ | sgn(−x−1) jeśli x ∊ ( − ∞ , 2 ) | |
| f(x) = | ⎩ | x−5 jeśli x ∊ <2, +∞) |
|
odczytam z wykresu że miejsce zerowe to −1 jeżeli nie to źle mam narysowany wykres
przepraszam że nie podałam treść całego zadania
jeszcze raz proszę o rozwiązanie
12 maj 16:51
wredulus_pospolitus:
12 maj 17:19
wredulus_pospolitus:

oczywiście źle
12 maj 17:22
Ania: dziękuję bardzo
13 maj 15:44